De Stille Kracht


Naar de beroemde roman van Louis Couperus


De volledige tv serie - 4 uur, op 3-DVD (2004 uitgegeven)


Het legendarische tv-spel van Walter van der Kamp met in de hoofdrollen Pleuni Touw, Bob de Lange, Willem Nijholt en Hans Dagelet.
Met muziek van Tonny Eyk
Hier op Java noemen ze het 'dat-waar-je-niet-over-spreekt'...
En het is overal: het schuilt in de grond, het sist in de vulkanen, het komt aanwaaien met verre winden, het ruist aan met de regen, het rolt aan met de donder, het zweeft van ver uit de horizon over de eindeloze zee...
En het is vooral te zien in de ogen van de Javaan en het knaagt als een vergif van vijandschap aan lichaam, ziel en leven van de Europeaan.
Stil bestrijdt het deze overwinnaar, heel langzaam sloopt het hem, het laat hem verkwijnen en tenslotte sterven.
Dat-waar-je-niet-over-spreekt. Het is... de stille kracht.


2 november 2004 verscheen een van de mooiste series, die ooit op de televisie zijn uitgezonden, op DVD. De Stille Kracht, het legendarische tv-spel van Walter van der Kamp, naar het beroemde boek van Louis Couperus, hield in de jaren '70 miljoenen mensen aan de televisie gekluisterd. En nóg behoort deze serie, met in de hoofdrollen een sterrencast als Pleuni Touw, Willem Nijholt, Bob de Lange, Caro van Eyck, Hans Dagelet en Petra Laseur, tot de best bekeken Nederlandse televisie-drama's aller tijden. De muziek is gecomponeerd door Tonny Eyk.

Korte inhoud
In het broeierige Nederlands Indië wordt de Europeaan geplaagd door wat de Javanen 'de stille kracht' noemen: een combinatie van tropische magie, oosterse ondoorgrondelijkheid en wederzijds onbegrip. De resident van het eiland, zijn zoon, dochter en verleidelijke vrouw vallen langzaam maar zeker ten prooi aan deze mysterieuze stille kracht...Speelduur: ± 230 minuten. Taal: Nederlands. Regio code: 2 (pal). Beeldformaat: 4:3. Audio: Dolby Digital 1.0 Keuring: 12 jaar, angst, seks

Nog te verkrijgen bij:

Kijk hier voor meer foto's

Pleuni Touw
Bob de Lange
scene uit de tv serie met Willem Nijholt