Menu
Inhoud boek

Sluiten Inleiding

Sluiten Gong fabricatie

Sluiten Gong gieten

Sluiten Gong smeden

Sluiten Gong Stemmen

Sluiten Gong afwerken

Sluiten Financieel Economisch

Sluiten Buiten bezittingen

Sluiten Javaansche termen

Sluiten Foto's (Platen)

Gong afwerken - Deel-3
Eene eigenaardige versiering', die speciaal wordt aangebracht op voor Koetei bestemde Ągong's", dient hier vermeld te worden.
Deze versiering bestaat, zooals fig. 12 aan¨toont, uit een stervormig dessin, gevormd door acht driehoeken, welke van de Ąpěntjoe" als middelpunt uitgaan en met hunne toppen tot aan de Ąpasoe" reiken. De Ąpěntjoe" zelf is glimmend geschuurd, terwijl de driehoekige figuren en de daarin getrokken lijnen als scherpe krassen met behulp van de Ąpangoer" aangebracht worden , zoodanig dat op die plaatsen het glimmende metaal bloot komt. Overigens zijn de figuren zwart gelaten, alsook de omgevende oppervlakte van de Ągong".
De   driehoeksfiguren    komen steeds ten getale van  acht  en   altijd in dezelfde teekening voor.  Op Java zelf gebruikt men dergelijke Ągong's" niet.

Creatie datum : 25/02/2010 @ 14:26
Laatste wijziging : 25/02/2010 @ 15:09
Categorie : Gong afwerken
Pagina gelezen 5205 keren


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina

Recensies op dit boek


Er heeft nog niemand gereageerd.


Zoeken
Bezoekers 25-02-2010

 124333 Bezoekers

 1 Bezoeker online

Belangrijke Links
Copyright
Niets op deze site mag worden gekopieerd of gebruikt, tenzij hiervoor uitdrukkelijke toestemming van de Webmaster en eventuele derde rechthebbenden is verkregen.
Alle foto's hebben een Niet zichtbaar Digitaal Watermerk, waarmee o.a. aangetoond kan worden dat de Copyright van de desbetreffende foto van "Semarang Photo Archives" is.
Mocht blijken dat foto(s) zonder toestemming zijn gebruikt, dan zijn wij genoodzaakt gerechtelijke stappen te ondernemen.

^ Boven ^