Menu
Inhoud boek

Sluiten Inleiding

Sluiten Gong fabricatie

Sluiten Gong gieten

Sluiten Gong smeden

Sluiten Gong Stemmen

Sluiten Gong afwerken

Sluiten Financieel Economisch

Sluiten Buiten bezittingen

Sluiten Javaansche termen

Sluiten Foto's (Platen)Indische emoties - Door: Wouter_Pieplenbosch op 15/05/2009 @ 05:15

Een nieuw boek is verschenen door de heer Wouter Pieplenbosch.
Genaamd: Indische emoties

Zijn eerste boek is een gedichtenbundel met korte sfeerverhalen. Het boek beschrijft het Indische gevoelsleven, de cultuur, de periode tijdens de Japanse bezetting en de tragiek van de Indische diaspora (verspreiding over de wereld)

De korte verhalen in het boek geven een impressie van de typisch Indische levenssfeer in het voormalige Ned. IndiŽ en het latere IndonesiŽ met alle grote en kleine dingen, de mooie en pijnlijke zaken, en natuurlijk ook het leven daarna in Holland. Voor de tweede generatie Indische Nederlanders (Indoís) is dat veelal een zekere herkenning en beleving.

Grootste boekenmarkt van de wereld te Amsterdam - Door: Webmaster op 02/03/2008 @ 08:59

Het oude stadshart van Amsterdam is op 18 mei de locatie voor de grootste boekenmarkt van de wereld. Duizend kramen met boeken slingeren door het centrum. De Wereldboekenmarkt vindt plaats in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad, een eervolle titel die de stad heeft ontvangen van UNESCO. Vanaf 23 april gonst Amsterdam een jaar lang van activiteiten rondom het belang en plezier van boeken en lezen.

De KAN organiseert in samenwerking met Amsterdam Wereldboekenstad en Boekwinkeltjes.nl deze gigantische boekenmarkt. De Amsterdam Wereldboekenmarkt slingert zich van het Waterlooplein, via de Amsteloever voor het Muziektheater, de Zwanenburgwal, de Sint Anthoniebreestraat, de Joodenbreestraat en de Nieuwmarkt naar de Kloveniersburgwal. Kilometers lang boekenaanbod voor alle liefhebbers van verschillende genres boeken. De grootste boekenmarkt wordt opgeluisterd met diverse activiteiten op het Zuiderkerkhof, zoals het laten taxeren van boeken door het nieuwe veilinghuis voor boeken Amsterdam Book Auctions. Boekhandelaren, uitgevers en particulieren kunnen zich tot 15 maart aanmelden voor een kraam.

Bron: persbericht Amsterdam Wereldboekenstad

Hella Haasse Museum - Door: Webmaster op 13/02/2008 @ 00:35

Nu op Internet, het Hella Haasse Museum www.hellahaassemuseum.nl

IndiŽ-schrijver Anton P. de Graaff overleden - Door: Webmaster op 09/01/2008 @ 23:47

De schrijver Ant. P. de Graaff is 4 Jan. 2008 op 79-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft de familie zondag bekendgemaakt.

De Graaff schreef achttien boeken over de oorlog in voormalig Nederlands-IndiŽ.

De auteur overleed in zijn woonplaats Waalwijk aan een herseninfarct.

De Graaff vervulde zijn dienstplicht in Nederlands-IndiŽ. In zijn boeken beschreef hij het leven van de gewone Nederlandse militair tijdens de dekolonisatie van IndonesiŽ tussen 1945 en 1949.

Met zijn boeken was De Graaff een spreekbuis voor veel oud-IndiŽgangers, aldus de familie. Ą

Ook droegen zijn boeken bij aan de verbetering van de onderlinge verstandhoudingen tussen de Nederlandse en de Indonesische oud-strijders.Ē

De drukproeven van zijn negentiende werk lagen klaar.
De auteur was al begonnen aan zijn twintigste boek, maar kon het niet voltooien.
Pagina 56 zit nog in zijn schrijfmachine.

Ant. P. de Graaff is op 9 Jan. 2007 begraven.


Zoeken
Bezoekers 25-02-2010

 124329 Bezoekers

 2 Bezoekers online

Belangrijke Links
Copyright
Niets op deze site mag worden gekopieerd of gebruikt, tenzij hiervoor uitdrukkelijke toestemming van de Webmaster en eventuele derde rechthebbenden is verkregen.
Alle foto's hebben een Niet zichtbaar Digitaal Watermerk, waarmee o.a. aangetoond kan worden dat de Copyright van de desbetreffende foto van "Semarang Photo Archives" is.
Mocht blijken dat foto(s) zonder toestemming zijn gebruikt, dan zijn wij genoodzaakt gerechtelijke stappen te ondernemen.

^ Boven ^