Stap 1

Kalibreren: Videokaart en Beeldscherm
(grafische kaart / monitor)

1. Op uw scherm klikt u op de Start-knop - in het Startmenu klikt u op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm.

2. In het Configuratiescherm dubbelklikt u op Systeem Systeem
  3. In het venster Systeemeigenschappen klikt u op het tabblad [ Hardware ] keuze: [ Apparaatbeheer ] (fig. 1).

4. Nu worden er een aantal componenten weergegeven, waaronder:

De Videokaart staat onder Beeldschermadapters. (fig. 2)
    Het Beeldscherm staat onder Monitors. (fig. 2)

5. Controleer nu of inderdaad de goede Videokaart en Monitor zijn geïnstalleerd.

In dit voorbeeld is voor de Videokaart de NVIDIA GeForce FX 5200 ge´nstalleerd (zie fig -2)
    Voor de Monitors is de SyncMaster 22BW/223BWG/216BW(Analoog) ge´nstalleerd (zie fig -2)

Is dit niet zo, dan moet u dmv de software die u hebt gekregen de juiste Videokaart en Monitor installeren.

6. Controleer ook of u de laatste versie heeft van de stuurprogramma's. (fig. 3)

U kunt deze gegevens zien door met uw rechter muis knop op het desbetreffende stuurprogramma te klikken bv.: (Beeldschermadapters - NVIDIA GeForce FX 5200 zie fig -2).
    U komt dan in het scherm Eigenschappen voor NVIDIA GeForce FX 5200. (fig. 3)
    Klik dan op [ Stuurprogramma ], hier ziet u: Leverancier, Datum en Versie.

U kunt bij de leverancier van zowel uw Videokaart en Monitor kijken of er niet een nieuwere versie te verkrijgen is.
    Is deze er, dan raden wij u sterk aan om deze te installeren voor de beste resultaten.

systeemeigenschappen - Fig. 1apparaatbeheer - Fig. 2
eigenschappen - Fig. 3
Print
grafische kaartbeeldscherm

Stap 2 Stap 2