Stap 2

Kalibreren: beeldschermresolutie en kleurkwaliteit.

1. Op uw scherm klikt u op de Start-knop - in het Startmenu klikt u op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm.

2. In het Configuratiescherm dubbelklikt u op beeldscherm Beeldscherm
  3. In het venster Eigenschappen voor Beeldscherm klikt u op het tabblad [ Instellingen ] (fig. 4)

4. U ziet hier een tweetal componenten weergegeven:

Beeldschermresolutie. (fig. 4)

Probeer de beeldschermresolutie op minimaal 1024 x 768 pixels te zetten.

Voor een breedbeeldscherm moet u in de beschrijving van uw monitor kijken wat de beste beeldschermresolutie is.
    Speciaal voor Breedbeeld is dit erg belangrijk, daar anders het beeld wordt uitgetrokken.

Bv. een resolutie van 1024 x 768 voor een breedbeeld scherm is niet goed (rond wordt ovaal).
    Controleer hier, dmv een Testbeeld of uw scherm de juiste beeldschermresolutie heeft.

Kleurkwaliteit. (fig. 4)

Heeft u de stuurprogramma’s voor het beeldscherm en de grafische kaart goed geïnstalleerd dan kunt u in de meeste gevallen de Kleurkwaliteit op Hoogst (32bits) zetten.

Met 32 bits ingesteld krijgt u 16.777.216 kleuren.
    Deze instelling heeft u nodig voor de meest realistisch kleuren.

16 bit is te laag voor een goede weergaven (65.536 kleuren).

Snelle test.
    Als de onderstaande twee plaatjes niet echt verschillen (rechterts zou veel beter moeten zijn) moet u uw Kleurkwaliteit zetting aanpassen.

U ziet, als het goed is, op de linker plaatjes banden.
    Echter deze zouden niet mogen worden gezien op de rechter plaatjes de kleuren zouden onmerkbaar over moeten gaan in andere kleuren.
    Als zij toch te zien zijn, aan de rechter kant, moet u uw instellingen van de beeldschermresolutie en of kleurkwaliteit veranderen.

16-bit color depth
    Highcolor

65.536 kleuren
    32-bit color depth
    Truecolor

16.777.216 kleuren

zwart wit voorbeelden

kleur voorbeelden

TIP :

Kunt u uw Kleurkwaliteit niet op 32 bits zetten, verlaag dan uw Beeldschermresolutie.
    In veel gevallen kunt u dan wel uw Kleurkwaliteit op 32 bits in stellen.

Stap 1 Stap 1

Stap 3Stap 3