Stap 5

Kalibreren: Dot Moiré Test.

Zuivere Dot Moiré Test (fig. 1)

fig. 1

Extra: Cleartype

Bent u de bezitter van een laptop of een LCD scherm, dan wilt u natuurlijk ook het beste uit dat scherm halen.
Wat veel LCD scherm bezitters niet weten, is dat Microsoft daar een speciaal tooltje voor heeft.
Met Cleartype haal je het beste uit je beeldscherm en mooier nog kun je de beeldschermweergave afstemmen op je eigen voorkeur.

Zie voorbeeld onder:

Zoals iedereen wel zal weten, bestaat een beeldscherm uit pixels (punten).
Als je een letter uit zou vergroten dan ziet deze er erg 'hoekig' uit.
Cleartype verzacht als het ware deze hoeken tot rondingen.
Hierdoor lezen de letters prettiger.

Klik hier voor meer informatie en download van het gratis programma van Microsoft "ClearType Tuner".

Stap 4 Stap 4