Uw Indisch verhaal, hoorspel of luisterboek op Internet.

http://www.semarang.nl/verhaal/

Deel 3 (Eijgelsheim Eric)Jouw opa, in 1913, in de waskom. Rechts: op de achtergrond zijn zus Bep, overleden in 1994.
Abraham Schouten in 1913. Adres: Sompok 4 te Semarang. Dit adres is het geboorteadres van jouw opa, E.T. Schouten. Zij hebben er tot ca. 1914 gewoond. De eerste wereldoorlog ( 1914 – 1918 ) brak op 1 Augustus 1914 uit.
In ca. 1993 / 1994 is dit woonhuis afgebroken. In 1988, toen Marianne en haar ouders naar Indonesië zijn geweest, was het er nog.E.T. Schouten, één jaar met baboe.

Architect en Stedebouwkundige Thomas Karsten was in 1914 naar Semarang vertrokken. Hij nam de zaken over van Maclaine Pont, die met spoed om gezondheidsredenen in 1915 naar Nederland moest terugkeren.
Toen Th. Karsten het overnam van Maclaine Point was jouw grootvader ruim één jaar en woonde een jaar in Purwodadi.
Er zijn meer plaatsen met deze naam, maar waarschijnlijk wordt hier Purwodadi in midden Java bedoeld.


Het gezin Schouten in 1914 in Purwodadi.
Van links naar rechts: A. Schouten, E.T. Schouten, Bep Schouten en Elizabeth P. Schouten-Huntelman, jouw overgrootmoeder.Het gezin Schouten ging wel eens tennissen met vrienden bij een tennisvereniging in Purwodadi. Er zijn meer plaatsen op Java met deze naam, maar bedoeld zal zijn: Purwodadi Grobogan, een plaats ten zuidoosten van Semarang.
Tweede van rechts: E.T. Schouten’s ( Joop’s ) moeder met daarvoor Bep, zijn zusje in 1914.Het gezin Schouten verhuisde tijdelijk naar een pension in Cimahi, totdat zij voor een aantal jaren ( 1915 tot ca. 1921 ) naar, het hoger gelegen, Blora verhuisde.
Hier E.T. Schouten op de stoep in 1915 in Cimahi.

Cimahi wordt ook wel geschreven als Chimahi en Tjimahi. De stad ligt in de provincie West Java, ten westen van Bandung. Tegenwoordig ligt het vliegveld van Bandung tegen de stadsgrens van Cimahi aan.