Uw Indisch verhaal, hoorspel of luisterboek op Internet.

http://www.semarang.nl/verhaal/

Epiloog (Putten, Krijn van)

Lees voor met webReader

1926-1950.

Nader bekeken in 2008.

EPILOOG.

De auteur is wel verplicht het een en ander toe te lichten. Er is keihard en ongenuanceerd tegen iedereen en van alles en nog wat aangetrapt. Dat is me door meerdere personen erg kwalijk genomen. Is er dan helemaal niks goed, alleen maar ellende en nooit eens wat te lachen? Lopen er op deze planeet echt zoveel hufters en charlatans in duizend soorten rond te banjeren? Zijn er heus van die lui die nergens voor deugen en alles aangrijpen om er uit domheid of gewetenloosheid een troep van te maken?

De afgelopen decennia zijn fantastisch geweest met echte bomen die tot in de hemel groeien en iedereen een comfortabel leven. Dit schitterend mooie land aan de Noordzee schijnt onverwoestbaar te zijn. Je kan doen wat je wilt:

Overbevolken, volbouwen, alles volsmeren met kippen- en varkensstront, de wegen verstoppen, lucht en water vervuilen, de boel grootscheeps belazeren, wereldfirmaís de nek omdraaien en een miljoen oprotpremie incasseren, de belastingfraude cultiveren en draai nog maar een paar kranen open.

In de drie delen van dit boek is beschreven hoe het drie keer helemaal verkeerd is gegaan:

Crisisjaren, de Oorlog en Soldaat in IndonesiŽ.

Deze epiloog is geschreven in de week in 2008 dat de beurzen beginnen te barsten en scheuren. En weer is er niemand die snapt wat er aan de hand is.

En het gaat weer helemaal verkeerd.

Hopelijk is er over vijftig jaar nog iemand in staat om net zoiets op papier te zetten als dit.

Ik wens hem veel sterkte.

Lezers bedankt,

Krijn van Putten